Liofilizaty – ELANA PRZYKŁADY OWOCÓW

Liofilizowana malina

Waga produktu: 30g Frakcja: cała Malina zawiera witaminy E, B2, B6. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ryboflawina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żel

Liofilizowana jagoda

  • musli śniadaniowe,
  • galaretki, kisiele, budynie,
  • zupy owocowe, zupy instant,
  • kompoty,
  • dania owocowe jarskie,
  • kuchnia turystyczna,
  • mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
  • w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
  • kaszki owocowe dla dzieci,
  • chipsy,
  • herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
  • produkty dietetyczne

Waga produktu: 30g  Frakcja: cała

Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do:

  • musli śniadaniowe,
  • galaretki, kisiele, budynie,
  • zupy owocowe, zupy instant,
  • kompoty,
  • dania owocowe jarskie,
  • kuchnia turystyczna,
  • mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
  • w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
  • kaszki owocowe dla dzieci,
  • chipsy,
  • herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
  • produkty dietetyczne

Liofilizowana truskawka

Waga produktu: 20g Frakcja: połówki Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, Tiaminę, Ryboflawinę, Niacynę, oraz Witaminy B6 i C.  Witamina C  pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry, zębów, kości. Pomaga ona również w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych.

Liofilizowana mieszanka owocowa – 5 składników

Waga produktu: 30g

 W skład mieszanki wchodzą:truskawka, malina, wiśnia, banan, ananas.

 Frakcja: grys, płatki, rurki, igiełki

Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do:

  • musli śniadaniowe,
  • galaretki, kisiele, budynie,
  • zupy owocowe, zupy instant,
  • kompoty,
  • dania owocowe jarskie,
  • kuchnia turystyczna,
  • mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
  • w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
  • kaszki owocowe dla dzieci,
  • chipsy,
  • herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
  • produkty dietetyczne,
 w 100 gw porcji (30 g)%RWS w 30 gw 15 g%RWS w 15g
Wartość energetyczna1423kJ/337kcal449kJ/106kcal5%225kJ/54kcal3%
Tłuszcz2,3 g0,7 g1%0 g0%
w tym kwasy tłusczowe nasycone<0,3 g0 g0%0 g0%
Węglowodany66 g20 g8%9,9 g4%
w tym cukry50 g15 g17%7,5 g8%
Błonnik19 g5,6 g2,8 g
Białko5,9 g1,8 g4%0,9 g2%
Sól<0,03 g0 g0%0 g0%