Liofilizowana malina
Waga produktu: 30g Frakcja: cała Malina zawiera witaminy E, B2, B6. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ryboflawina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żel
Liofilizowana jagoda
- musli śniadaniowe,
- galaretki, kisiele, budynie,
- zupy owocowe, zupy instant,
- kompoty,
- dania owocowe jarskie,
- kuchnia turystyczna,
- mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
- w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
- kaszki owocowe dla dzieci,
- chipsy,
- herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
- produkty dietetyczne
Waga produktu: 30g Frakcja: cała
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do:
- musli śniadaniowe,
- galaretki, kisiele, budynie,
- zupy owocowe, zupy instant,
- kompoty,
- dania owocowe jarskie,
- kuchnia turystyczna,
- mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
- w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
- kaszki owocowe dla dzieci,
- chipsy,
- herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
- produkty dietetyczne
Liofilizowana truskawka
Waga produktu: 20g Frakcja: połówki Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, Tiaminę, Ryboflawinę, Niacynę, oraz Witaminy B6 i C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry, zębów, kości. Pomaga ona również w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych.
Liofilizowana mieszanka owocowa – 5 składników
Waga produktu: 30g
W skład mieszanki wchodzą:truskawka, malina, wiśnia, banan, ananas.
Frakcja: grys, płatki, rurki, igiełki
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do:
- musli śniadaniowe,
- galaretki, kisiele, budynie,
- zupy owocowe, zupy instant,
- kompoty,
- dania owocowe jarskie,
- kuchnia turystyczna,
- mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
- w cukiernictwie – ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
- kaszki owocowe dla dzieci,
- chipsy,
- herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
- produkty dietetyczne,
w 100 g | w porcji (30 g) | %RWS w 30 g | w 15 g | %RWS w 15g | |
Wartość energetyczna | 1423kJ/337kcal | 449kJ/106kcal | 5% | 225kJ/54kcal | 3% |
Tłuszcz | 2,3 g | 0,7 g | 1% | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłusczowe nasycone | <0,3 g | 0 g | 0% | 0 g | 0% |
Węglowodany | 66 g | 20 g | 8% | 9,9 g | 4% |
w tym cukry | 50 g | 15 g | 17% | 7,5 g | 8% |
Błonnik | 19 g | 5,6 g | – | 2,8 g | – |
Białko | 5,9 g | 1,8 g | 4% | 0,9 g | 2% |
Sól | <0,03 g | 0 g | 0% | 0 g | 0% |